Ana Menü
Çevrimiçi Zurnacılar
· Çevrimiçi Zurnacı Ziyaretçiler: 4

· Çevrimiçi Zurnacı Üyeler: 0

· Toplam Üye Sayısı: 62
· En Yeni Zurnacı Üye: sude
Zurna FinaL.Net | Zurna Sohbet - Zurna Chat , Zurna mIRC » Hertelden Forum » Atatürk Köşesi
Gençliğe Hitabesi
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

05-11-2009 03:05 ÖS
Katılım Tarihi: 05.11.09

Uyarı seviyesi 0
ThuNDeR

Üye
  Gençliğe Hitabesi

GENÇLİĞE HİTABE

Sayın baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe mal olmuş bir çağın öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım.

Baylar, bu söylevimle, ulusal varlığı sona ermiş sayılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını; bilim ve tekniğin en son ilkelerine dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uygarlığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır.

Bu sonucu, Türk gençliğine kutsal bir armağan olarak bırakıyorum.

Ey Türk gençliği ! Birinci ödevin ; Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini, sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır .

Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel, senin en değerli güven kaynağındır. Gelecekte de, yurt içinde ve dışında, seni bu kaynaktan yoksun etmek isteyen kötücüller bulunacaktır . Bir gün, bağımsızlığını ve cumhuriyetini savunmak zorunda kalırsan; ödeve atılmak için, içinde bulunacağın durumun olanaklarını ve koşullarını düşünmeyeceksin! Bu olanaklar ve koşullar çok elverişsiz olabilir. Bağımsızlığına ve cumhuriyetine kıymak isteyecek düşmanlar , bütün dünyada benzeri görülmedik bir utku kazanmış olabilirler. Zorla ve aldatıcı düzenlerle sevgili yurdunun bütün kaleleri alınmış, bütün gemilikleri ele geçirilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve yurdun her köşesine düşman girmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve daha korkunç olmak üzere, yurdunda, iş başında bulunanlar, aymazlık ve sapkınlık içinde olabilirler. Üstelik, hainlik de yapabilirler . Daha kötüsü, iş başında bulunan kişiler, kendi çıkarlarını, yurduna girmiş olan düşmanların siyasal erekleriyle birleştirebilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde ezgin ve bitkin düşmüş olabilir.

Ey Türk geleceğinin gençliği! İşte, bu ortam ve koşullar içinde bile ödevin, Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini kurtarmaktır ! Bunun için gereken güç, damarlarındaki soylu kanda vardır!

M.K.ATATÜRK

Seçenekler
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard
Bu Başlığı Paylaş
URL:
BB Kodu:
HTML:
Zurna Üye Girişi
Kullanıcı Adı

Parola

Hey Sen Hala Zurnacı Olmadınmı?
Buraya Tıklayarak Sende
Zurnacı Olabilirsin :)

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın
Anket
Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendinizmi?

Oy vermek için üye olmanız gerekmektedir.
Kısa Mesajlar
Mesaj göndermeniz için üye olmanız gerekmektedir.

06/09/2010 08:09
Pfft

06/09/2010 08:08
ya shbt yokmu kmse yokmuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuuuuuuuuu
uuuu

28/08/2010 02:39
Slm

24/08/2010 15:09
Ofs

16/08/2010 18:58
slm millet nasılsınız ben burhan Wink

30/01/2010 19:02
selam millet ben kıbrıstan yahya yeni üye oldum herkese slm

13/01/2010 23:33
aynen benim de açılmıyor nasıl bişese Angry

04/01/2010 06:44
sohbet açılmıyo ya

11/11/2009 00:36
güzel oldu güzel ben beğendim Smile

10/11/2009 07:39
abooooooooooo beğenin hea işin içine tava girdi vaLLa çeLik tabanLı tava hihi ((: Pfft

Sayfa oluşturulma süresi: 0.07 saniye 48,806 Tekil Ziyaretçi
   | Üye OL! Şifremi Unuttum?
LİNK | LİNK